Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak vybrat nejvýhodnější spořicí účet

6. 5. 2012

Máte větší obnos peněz? Nechcete jej, ale nechávat ležet na vašem účtu, ať už z důvodu vysokých měsíčních poplatků? I zde je řešení. Jedná se o spořicí účet. Jeho založení je stejné jako u běžného výběrového účtu, avšak odlišnost je především ve zhodnocení. I zde je důležité sledovat úrokovou sazbu, výpovědní lhůtu, poplatky, cyklus připisování úroků, ale i někdy potřebný minimální vklad. I přes tyto důležité informace, které především naleznete ve smlouvě, je tento produkt výhodný.

Zhodnocení financí je u každé společnosti odlišné, ovšem některé nabízejí až přes 2% zhodnocení. Připisování úroků je také odlišné, lze úroky připisovat měsíčně, pololetně anebo ročně. Jejich úročení je denní, avšak připisování bývá nejčastěji měsíční. Při připisování se vám už automaticky odečte 15% daň. U většiny bankovních institucí je ten produkt bez poplatků, ale lze najít i zpoplatněné spořicí účty. Těch je ovšem méně.

Jedna z institucí, která vám pomáhá s ukládáním financí je Equa bank. Ta je jednou z těch institucí, co nabídne jak vysoké zhodnocení 2.30% tak je bez poplatků. Veškeré výběry, zavedení účtu a přístup k internetu zcela zdarma. Další výhodou je neustálý přístup ke svým financím. Mnoho bank mají vaše finance jakoby v termínovaném účtu, proto váš výběr může být obtížný. Ať už jste se rozhodli o tento způsob zhodnocení peněz, využijte služby na internetu, kde si můžete porovnat nejlepší nabídku účtů přímo pro vás.