Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejlepší spořicí účty

6. 5. 2012

Spořicí účty jsou oblíbeným bankovním produktem, promnou klientů. Je to způsob jak uložit své finance přitom je volně vybírat. Pokud nechcete, aby se vaše peníze ztráceli, z důvodu vysokých bankovních poplatků, využijte toto řešení.  Zhodnocení bývá kolem 2%, co je větší než u normálních účtů. Přitom ještě další z výhod jsou minimální bankovní poplatky. Neplatíte za zavedení účtu, výběru a za internetové bankovnictví. Banky si mohou vybírat nejčastěji jen za platební příkazy.

Dnešní trh je plný bank a jiných institucí spravující vaše finance, avšak pokud chcete opravu vybrat to nejvýhodnější především, co se týká vaši peněženky, využijte jednoduchou a rychlou službu spořicí účty srovnání. S pomocí této služby naleznete ten nejvýhodnější spořicí účet. A jak se pozná kvalitní a výhodný produkt, právě pro vás? Musíte si stanovit, jaké požadavky máte na konkrétní bankovní instituci. Banky sice nabízejí produkty, ovšem jejich podmínky nemusí vychovat všem.

Důležité je se především dívat na míru zhodnocení, tedy na úrokovou sazbu. Ta zapříčiní zhodnocení vašich peněz. Úroková sazba může být připisovaná jak měsíčně, pololetně, ročně. Dále je důležité, aby poplatky za účet nebyly moc vysoké. Některé z bank si vyžadují až příliš vysoké poplatky, a i když se finance zhodnotí, může celé zhodnocení být nulové, právě z důvodů vysokých poplatků. Dále je důležité sledovat možnosti výběru. Některé banky neumožňují volný výběr.